Top menu

Oświadczenie Firmy PHU KRZYSZTOF

W związku z zamieszczoną w numerze 3/2011 Dwumiesięcznika Funeralnego MEMENTO (otrzymałem dnia 22.07.2011)  informacją o organizacji w dniach 16-17 września br. przez PSKACiPP szkoleniu w Skierniewicach, Krzysztof Wolicki właściciel Przedsiębiorstwa Handlowo Usługowego KRZYSZTOF oświadcza że nie ma nic wspólnego z organizacją tego szkolenia.

W rozsyłanych drogą mailową od dnia 20.02.2011 w informacji o planowanej w dniach 7-8 kwietnia 2011 r. V Konferencji Zarządców i Administratorów Cmentarzy  we Włocławku była zawarta zapowiedź organizacji przeze mnie w dniach 15-17 września 2011 r. szkolenia w Skierniewicach. Zaproszenia zostały rozesłane też do biura stowarzyszenia jak i Zarządu PSKACiPP. Widzę że Stowarzyszenie chyba nie mające pomysłu co dalej robić, do tej pory próbowało zniechęcać do udziału w szkoleniach organizowanych przez moją firmę, robiąc imprezy w tych samych terminach, a w przypadku Skierniewic podbierając mi miejsce i czas.
W dniu 31.10.2010 roku uczestnicząc w otwarciu kolumbarium na cmentarzu Komunalnym w Skierniewicach, w trakcie luźnej rozmowy z prezydentem miasta panem Leszkiem Trębskim padła propozycja  organizacji szkolenia zarządców cmentarzy w jego mieście nie ustalając czasu. Z Prezesem Marianem Sarniakiem ustaliłem że najlepszym czasem byłby to wrzesień  do wtedy organizowane jest Święto Kwiatów, Owoców i Warzyw.
Podejrzewając do czego zdolne są Władze Stowarzyszenia postanowiłem sprawdzić czy mam rację. Zamieściłem na stronie internetowej w planach szkolenie w Skierniewicach. Stowarzyszenie widać nie mogło darować sobie, że to nie oni wpadli na pomysł organizacji szkolenie w Skierniewicach podebrali mi pomysł.
Smutne jest to że ludzie którzy mówią o zjednoczeniu branży robią co innego, ale cóż.
Poczynania co poniektórych nie zniechęcą mnie do dalszej pracy a tylko bardziej mobilizują.
Na zakończenie nie żywiąc mimo wszystko urazy do nikogo życzę potencjalnym uczestnikom szkolenia w Skierniewicach owocnych obrad i wiele pozytywnych doznań.

W związku z zaistniałą sytuacją, Przepraszam wszystkich którzy chcieli wziąć udział w Konferencji organizowanej przeze mnie w Skierniewicach – przekładamy ją na następny rok.